Μουσείο Καποδίστρια - Κέντρο Καποδιστριακών Μελετών

Μουσείο Καποδίστρια - Κέντρο Καποδιστριακών Μελετών

Το μοναδικό Mουσείο αφιερωμένο στον Ιωάννη Καποδίστρια, πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδας και κορυφαίο Ευρωπαίο διπλωμάτη βρίσκεται στην γενέτειρά του, την Κέρκυρα.

Το Μουσείο στεγάζεται στην “Κουκουρίτσα”, μία από τις εξοχικές κατοικίες της οικογένειας, όπου για ένα διάστημα έζησε ο Ιωάννης Καποδίστριας, στα νεανικά του χρόνια.

Η επίσκεψη στο Μουσείο Καποδίστρια προσφέρει ένα ταξίδι στην ιστορία της Κέρκυρας, της Ευρώπης και της Ελλάδας. Η Μόνιμη Έκθεση εκτείνεται σε όλο το κτίριο, παρουσιάζοντας αυθεντικά αντικείμενα όπως μετάλλια, βιβλία, χάρτες, θρησκευτικές εικόνες, ενθύμια του Ιωάννη Καποδίστρια από τη σταδιοδρομία του στην Αυλή του Τσάρου Αλέξανδρου, έπιπλα εποχής της οικογένειάς του, αλλά και ένα πλούσιο ψηφιακό αρχείο που συγκεντρώνει τεκμήρια για τη ζωή και το έργο του.

Ο κήπος του Μουσείου

Το Μουσείο βρίσκεται μέσα σε έναν κατάφυτο κήπο, με εξαιρετική θέα προς τη θάλασσα, τα βουνά της Ηπείρου και την πόλη της Κέρκυρας. Η πλούσια βλάστηση και η μεγάλη ποικιλία από κερκυραϊκά ενδημικά φυτά, δημιουργούν το τέλειο κάδρο για την ιστορική αγροικία της οικογένειας Καποδίστρια. Στον κήπο του Μουσείου, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, φιλοξενούνται πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Οργανώστε την επίσκεψή σας στο Μουσείο

  • Το Μουσείο παρέχει σε κάθε επισκέπτη τη δυνατότητα χρήσης ακουστικού οδηγού σε τέσσερις γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά και ρωσικά).
  • Ώρες/Μέρες Λειτουργίας: Από Μάρτιο έως Νοέμβριο: 10:00 - 16:00 καθημερινά εκτός Δευτέρας και επίσημων αργιών.
  • Για εισιτήρια και ειδικές υπηρεσίες, παρακαλούμε συμβουλευτείτε την ιστοσελίδα www.capodistriasmuseum.com/episkepsi/

Πώς θα έρθετε

Το Μουσείο βρίσκεται μόλις 7 χμ από την πόλη της Κέρκυρας, κοντά στο χωριό Ευρωπούλοι.

Google Maps: https://goo.gl/maps/4eTsmfsr1sB2
Με ιδιωτικό όχημα: Aπό την Εθνική Οδό Παλαιοκαστρίτσας, στρίβετε στις εξόδους “Ποταμός” ή “Νοσοκομείο” και ακολουθείτε τις πινακίδες προς “Ευρωπούλους”
Με αστικό λεωφορείο: Γραμμή Νο 4, στάση “Κουκουρίτσα”

Για περισσότερες πληροφορίες

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.capodistriasmuseum.gr
Για νέα και εκδηλώσεις ακολουθήστε μας στο facebook: Capodistrias Museum

Μουσείο Καποδίστρια - Κέντρο Καποδιστριακών Μελετών
Κουκουρίτσα Ευρωπούλων Κέρκυρα
τηλ: 26610 32440
email: [email protected]