Page 73 - GREC14N_CFU_03
P. 73
ZTH PVK
3. La Bruschetta
In a spacious bougainvillea-filled yard, with a great view
to Keri and the sea, Nino the Italian highlights the flavours
of his homeland by using fresh local products. Στη
μεγάλη αυλή με τις μπουκαμβίλιες και θέα το Κερί και
τη θάλασσα, ο Ιταλός Νίνο αναδεικνύει τις γεύσεις της
πατρίδας του με χρήση φρέσκων, ντόπιων υλικών.
Keri Lake, +30 26950 28128
4. Olive Garden
On the ground floor of Plaza Pallas Hotel, this restaurant
focuses on Greek cuisine, including some fine selections
of Zakynthian tradition. Some of the best choices include
sofrito, kleftiko, the meat trilogy and the Olive Garden lab
with pine seeds, anthotiro cheese and raisins. Στο ισόγειο Etrusco
του ξενοδοχείου Plaza Pallas, το εστιατόριο εστιάζει στην
ελληνική κουζίνα με πινελιές ζακυνθινής παράδοσης.
Plaza Pallas Hotel, Tsilivi, +30 26950 24506, plazapallas.com
5. Prosilio
An open kitchen run by both young and experienced
creators that makes the most of the local biological products,
in some special dishes that are accompanied by a remarkable
wine list. Μια ανοιχτή κουζίνα νέων κι έμπειρων
δημιουργών αναδεικνύει βιολογικά, τοπικά προϊόντα σε
ξεχωριστά πιάτα, που συνοδεύονται από έναν αξιόλογο
κατάλογο κρασιών. 15 Aghion Panton & A. Latta Str.,
Zakynthos Town, +30 26950 22040, prosiliozakynthos.gr
Pomo d’ Oro Toula’s
Aktion
1. Amvrosios
Make sure you arrive early, since fresh fish coming straight
from the Ambracian Gulf make it hard to find an empty table!
Καλό θα ήταν να φτάσετε νωρίς, αφού η κουζίνα του με
ψάρια του Αμβρακικού Κόλπου τον κάνει ανάρπαστο.
9 Grigoriou E. Str., Preveza Town, +30 26820 27192
2. To Τempelhaneio
A fine selection of dishes, in a menu that emphasises on fresh
fish and seafood, along with pasta and delightful starters,
served with great local wine and tsipouro. Έκλεκτά πιάτα με
έμφαση στα ψάρια και τα θαλασσινά, μακαρονάδες, νόστιμα
ορεκτικά και ντόπιο κρασί και τσίπουρο. Andrianoupoleos &
Niklaba Str., Preveza Town, +30 6939523744
3. Ventura
On the stone-paved alleys of the old town, three siblings
serve good old homemade food, cooked with excellent
local ingredients. Taste the avgotaraho, the local version of
bottarga, mussel risotto, ink-cooked cuttlefish, along with
selected fish and seafood. Στα πλακόστρωτα σοκάκια του
κέντρου της πόλης, τρία αδέλφια ετοιμάζουν για εσάς
καλομαγειρεμένο, ελληνικό φαγητό με εξαιρετικές πρώτες
ύλες. 5 Andrianoupoleos & Niklaba Str., Preveza Town,
+30 26820 29999
75